Poate te întrebi de unde au autorii inspirația, de unde vin ideile acelea pe care le scriu în cărți? Iar dacă ești un autor în căutare de inspirație, te întrebi unde ai putea să cauți această inspirație. În acest articol vei descoperi cum să ajungi la această muză după care tânjești.
Orice idee vine din mintea noastră subconștientă. Acolo sunt toate programele pe care le avem încă de copiii, convingerile, afirmațiile, poveștile noastre de viață pe care le tot repetăm în capul nostru.
Primul pas ca să ajungi la inspirație este să îți spui în mintea ta continuu:
- Am inspirație oricând, oriunde, oricum;
- Ideile curg prin mintea mea precum curge un râu;
- Sunt plin/ă de idei, oriunde mă duc văd ceva demn de scris în poveștile mele;
- Muza este întotdeauna cu mine, oricând îmi doresc să o scot la suprafață, ea vine și îmi redă zâmbetul și creația;
- Sunt o persoană creativă, deci inspirația este nelipsită din viața mea.
Ideea e să îți spui mereu cuvinte care să vină în sprijinul inspirației tale. După cum am specificat mai sus, inspirația, muza nu este ceva ce vine când și când. Face parte din tine. Dar pentru asta este necesar să te convingi pe tine însuți că este așa.
Eu încă de când am început să scriu, am știut că pot avea inspirație oricând, oriunde, în orice circumstanță. Dacă vreau să scriu în miez de noapte, voi scrie atunci. Dacă vreau să scriu pe tren, într-o călătorie, voi scrie acolo. Nu contează momentul. Contează să știi că și tu ai această inspirație.
Inspirația este un cumul de idei, gânduri venite din propria ta convingere că ea este permanent acolo, exact ca un izvor ce nu seacă niciodată. Însă pentru asta ai nevoie de o muncă internă, o muncă pe care să o faci zilnic.
O altă metodă de chemare a inspirației este prin intermediul viselor. Seara, înainte să te pui la somn, spune-ți în gând: Cer minții mele subconștiente să îmi reveleze următorul roman sau carte pe care să o scriu, cuvânt cu cuvânt, iar atunci când mă trezesc ea să existe deja în mintea mea și să o pot folosi.”
S-ar putea să ai nevoie de mai multe nopți pentru asta, însă dacă ai încredere în tine, vei reuși să descoperi comoara ascunsă chiar în interiorul tău. Artiștii în general sunt introvertiți, tocmai din această cauză. Lumea lor interioară este atât de plină de inspirație, de gânduri, de idei, încât nu pot să facă față lumii exterioare.
Muza este întotdeauna cu tine. Ai încredere că este așa. Dacă te uiți pe internet și dai peste tot felul de păreri, autori care spun despre blocajul scriitorului, închide repede pagina. Nu rămâne acolo în acea poveste a autorului care nu știe că mintea lui subconștientă este cea care face toată treaba. Mai bine inspiră-te și caută exemple de autori care scriu zilnic cum sunt Stephen King, Danielle Steel, Jennifer L. Armentrout etc. Pentru mine, ei sunt o adevărată sursă de inspirație.
De asemenea, în acest an, sper că până la finalul verii, voi avea o carte în care voi dezbate exact această problemă. Cartea se numește INSPIRAȚIA ȘI CREATIVITATEA UNUI AUTOR. Abia aștept să-ți prezint ideile, gândurile mele și să te ajut să îți duci la bun sfârșit proiectul. Până atunci îți recomand cartea lui Joseph Murphy „Puterea extraordinară a subconștientului tău” care te poate ajuta să înțelegi mai bine ce este mintea subconștientă și cum poți să o faci să îți fie prieten și să-ți reveleze cele mai bune și interesante idei.
Tu crezi în inspirație ca fiind o muză sau ai încredere în tine și în subconștientul tău că îți va furniza cele mai bune idei oricând, oriunde, oricum?
3 comentarii
Bună dimineața. Ma bucur că v-am descoperit?❤ minunată inspirație degajati
Sunt începătoare. Simt în mintea mea ca am multe de spus, mă axez pe povești reale, încerc acum sa scriu un roman însă nu am siguranță că respect toate cerințele de a-l alcătui. Practic as dori sa știu dacă sunt reguli în scriere care trebuiesc respectate ? Mulțumesc!
Frumos articol! Eu, unul, nu știu care sunt procesele care fac inspirația să vină, dar cred că s-ar putea să fie ceva supranatural, ceva mai mult decât mintea noastră fizică.
Citeam mai demult o carte de scriere creativă și, în capitolul despre inspirație, autorul amintea o glumă pe care o citise și el altundeva. Zicea că, de multe ori, când era întrebat de unde îi vin ideile, răspunea că și le comandă de la un magazin din străinătate și îi sunt livrate prin poștă. Oamenii care nu se prindeau că este o glumă se holbau la el și îi cereau adresa magazinului.